top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSerdar çetinkaya

Modelleme.

3D, herhangi bir resim veya görüntünün aynı anda hem derinlik hem genişlik hem de yüksekliğinin olması halidir. Fiziksel bir varlık olarak, uzay geometrisinde belirli noktalarla tanımlanıp yer almaktadır.


Yükseklik ve genişlik gibi boyutlar kazandırılmış bir görseli pek çok açıdan görebilirsiniz. Üç boyutlu görüntünün yarattığı hissiyat iki boyutludan çok farklı olacaktır. En basit ifadeyle arkası, önü, derinliği genişliği olan bir nesneye dönüşecektir. Örneğin bir oyun karakterinin her açıdan görünüşüne erişebiliyorsanız 3D özellikli bir oyundasınız diyebiliriz.

Markanıza Hareket Katın


Nesneleri farklı açıdan gözlemleyebilmek için 3D olarak güncellenmesi yapılabilir. Bu da o nesneye hareket katacaktır. Bu güncelleme sayesinde markanızda hareketi yakalayabilir, görselinizi daha aktif bir şekilde hedef kitleniz ile buluşturabilirsiniz. 3D modelleme ile ürünü, nesneyi, karakteri her açıdan gösterebilirsiniz. Statik görsellere yenilik getirmek markanıza hareket katacaktır.

Kendinize Bir Dünya Yaratın


3D olanaklar dünyasıdır. Gerçek olmayan şeylerin tasarlanıp hareket ettiği, yürüdüğü, dans ettiği bir dünyadır bu. Bilgisayar oyunlarında, üç boyutlu filmlerde sizi yakalayan şeylerden biri bu olasılığın yarattığı heyecandır. Gerçek dünyanın sınırlandırmalarının dışına çıkmış, özgür kaldığınızda nelerin olabileceği ihtimalidir. 3D yarattığınız dünyayı hedef kitleniz ile buluşturmanıza olanak sağlar. Gerçekleşmeyen hayallerimizin kolayca yaşam bulduğu 3D dünyasında yaratılan bir objeye kolaylıkla revizyon yapabilirsiniz. Dilediğinizde zemine yerleştirebileceğiniz görseller ürünlerin yapıldığında nasıl olacağına dair iyi fikirler verir. Bu da örneğin revize etmek istediğiniz bir ürünün nasıl olacağını önceden görmenizi sağlar ve tekrar fotoğraf çekimine gerek duymazsınız.


Mutlak Gerçekçilikle Tanışın


Çizgi filmler, animasyonlar ve oyunlar dışında reklam verenlerin pek çoğu vermek istedikleri bir mesajı iletmek ya da bir ürünü öne çıkarmak için 3D modellerden faydalanıyor. İki boyutlu görsellerden farklı olarak gerçekçi bir izlenim yaratan 3D tasarımların başarılı uygulamaları ile izleyici yeni bir gerçekçiliğe; sizin gerçekliğinize adım atabilir. “Öyleymiş gibi yapmak” olarak açıklayabileceğimiz bu tasarımlarda çizimlerden farklı olarak, gerçekçi ve iyi sonuçları elde edebilirsiniz.





Hayallerinizi Modelleyin


En küçük ifadeyle 3D modelleme bilgisayar ortamında bir tasarımı üç boyutlu hale getirmedir. Hayallerinizin birer modelinin ekranda hareket kazandırmak, izleyiciye hayallerinize davet edebilmeniz için olanak sunar. Sizlerde hayallerinizin bir modelini oluşturmak isterseniz 3D’nin olanaklar evreninden faydalanabilirsiniz.


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kampanya.

Reklam.

bottom of page