top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıSerdar çetinkaya

Kampanya.

Markanızın Kimliğini Bir Çatıda Toparlayın


Günümüzde değişen dünyada ayakta kalabilmek ve uyum sağlamak açısından tercih edilen model olarak, 360 derece iletişim öne çıkıyor.

360 derece iletişim dediğimizde markanızın mecra ve kanallarda bütünleşik bir çalışmayı her mecranın ve kanalın ihtiyaç duyduğu şekilde etkin kullanımından sağlanan faydalarla karşılaşıyoruz.

Eskiden bütünleşik pazarlama olarak adlandırılan, ancak pratik uygulamaları çok daha geniş olan 360 derece iletişim geleneksel, çevrimiçi, çevrimdışı kanalları içine almaktadır. Marka kimliğinizi temsil eden iletişimi sürdürürken her mecra için uyarlanacak iletişimin tek bir çatı altında toplanması 360 derece iletişimin temel meselesini oluşturuyor.

Her Ayrıntıyı Titizlikle Planlayın


Tüm iletişim çalışmalarının tek bir merkezden çıkışı koordinasyonu arttırıyor, verilerin takibi sayesinde hangi mecraya hangi kanala daha çok eğilmeniz gerektiğini gösteriyor.

Uyumlu ve entegre bir şekilde sürdürülen iletişimin sonuçları da öngörülebilir oluyor. Nereye yoğunlaşacağınızı bilmek de gereksiz masrafları önlüyor. Tek bir mecranın olasılıklarına gebe kalmadan süren bu iletişim şekli birbirini tamamlayan, destekleyen kanallar aracılığıyla sürdürmenize olanak tanıyor.

Gelişen teknoloji bizlere müşterilerin davranışlarını gözlemleyip geri dönüş yapma şansı tanıyor. Pazarlama sürecine müşterinin de dahil edilmesi müşteriye kendisini değerli hissettiriyor. Bu şekilde tüketicinin, markaya, ürüne, hizmete veya servise olan sadakati de artıyor.

Her mecraya, kanala uygun tanıtım yapabilmek, etkinlik ve yarışmalar düzenleyebilmek, işitsel, görsel çalışmalar hazırlamak, e-posta yoluyla kampanyalar hakkında bilgi vermek gibi olanaklar doğuruyor.



Gözünüzü Korkak Alıştırmayın


360 derece iletişim mecralara ve kanallara saçılmış iletişim parçaları değil, bütünlüklü bir planlamanın doğru yerde doğru şekilde kullanımıyla ilişkili bir durumdur. Tüketicilerinizin demografik verilerine ulaşabilmek, rakipleri gözlemleyebilmek, tüketicinizin davranışlarını takip edebilmek pek çok tanıtım maliyetinin düşmesine yol açar.

Bir mecranın etkisiz yanının diğer bir mecrada çözüme ulaştırılması sağlanmaktadır. Birçok mecraya uyarlanan iletişim stratejisi, temelde güçlü bir stratejiyi temel aldığından etkiyi arttıracaktır. Uzun yıllar sürekliliğini devam ettiren planlamaların markalara getirileri de devamlı oluyor. 360 derece iletişim planlaması reklama ayrılan ana sermayenin getirilerinden uzun vadede faydalanmak için bir öngörü halini alıyor.


Sosyal Sorumluluklar Alın


İşletmeler kar sağlayarak varlıklarını sürdürebilirler. Fakat toplumun çıkarlarını göz önüne almak tüketicilerin gözünde markanın saygınlığının ve bilinirliğinin artması gibi pek çok artıyı da beraberinde getirmektedir. Toplumda daha büyük hareketlere dönüşüp, yön verebilen bu projeler giderek önem kazanmaktadır.

Sosyal etkiyi yaratırken samimi olan, sosyal fayda ve ekonomik gelir dengesini iyi yöneten markalar günümüzde avantajlı bir konumda yerleşiyor. Basında yer alan yansımaların ötesinde gerçek anlamda faydalı olan sosyal sorumluluk projelerinin marka için getirileri de uzun vadeli ve kalıcı oluyor. Birlikte çalışılacak kurumların da doğru seçimiyle onların marka değerini de kendinizinkine ekleyebiliyorsunuz. Bu sevgi etkileşiminin getirileri neyle anılacağınızı da etkiliyor.



16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Televizyon.

Modelleme.

Reklam.

bottom of page