top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıSerdar çetinkaya

Reklam.

Sorun Bulun


Reklam, satın alma davranışlarını belirleyen en önemli pazarlama aracıdır. Etkili yaratıcı yöntemlerin kullanımıyla hedef kitleyi etkilemeyi amaçlar. Markanızın reklam çalışması, kendi ihtiyaçları doğrultusunda stratejiye bağlıdır. Yeni kurulan bir marka bilinirliğini artırmak isterken, diğer bir firma satışlarını artırmak amacı güdebilir. Dolayısıyla talebi artırmak ve alışkanlıkları değiştirmek sorunuyla karşılaşan markaların çözümleri de farklı olacaktır. İmajınızı mı değiştirmeniz gerekiyor? Ürününüzü denemeye mi ikna etmek istiyorsunuz? Reklam stratejinizi belirlenirken markanın nasıl bir ihtiyacı olduğunu belirleyip, bu ihtiyacın sorunsal olarak ifade edilmesine ardından yaratıcı çözümüne odaklanılmalıdır.

Faydanızı Ön plana çıkarın


Belirlenen sorunla birlikte bunun yaratıcı çözümünün markanıza nasıl bir fayda sağlayacağıyla ilerlenmesi gerekmektedir. Reklam tarafsız bir iletişim şekliyle ilerlemez. Bilinçli şekilde biçimlendirilmiş ve yönlendirilmiş, markanın faydasını gözeten nitelikte olmalıdır. Bu faydalar kısa veya uzun vadeli fayda amacı güdebilir. Farklı diller kullanabilir, farklı oyun alanlarında kendini gösterebilir ancak daima markanızın faydasını gözetmelidir.

Reklam Çizgilerinizi Belirleyin


Reklam çizginizi belirlerken, seçtiğiniz dilin mutlaka hedef kitleye hitap edecek şekilde olması gerekir. Ürününüzün ya da hizmetinizin hedef kitlesinin kim olduğu belirlendikten sonra, markanızın nasıl bir tonda konuşacağını belirleyebilirsiniz. Hedef kitlenizin yaşadığı bölge, kültür, kültürel özellikleri, demografik özellikleri gibi etkenler çeşitlendirilerek onlara nasıl sesleneceğiniz hakkın da fikir üretebilirsiniz. Tüketiciyi tanımanız onlara ne şekilde sesleneceğiniz dolayısıyla nasıl etkileyebileceğinizi gösterir. Basit bir ifadeyle, tüketicinin algısını yönetmek için onu tanımak gereklidir. Ancak kitlenizi yakından tanırsanız, onlarla nasıl bir tonda konuşmanız gerektiğine dair doğru kararı verebilirsiniz.

Reklamınızın dili farklılık, etkileyicilik unsurlarını taşımalıdır. Hangi yaş grubuna, kitleye hitap ediyor olursa olsun bu nitelikleri daima taşımalıdır. Kitle mesajı net ve güçlü bir şekilde almalıdır. Teşvik edildiğini, yol gösterildiğini, desteklendiğini hissetmelidir. Bu çizgiyi de onları tanıyarak, onların dilinden konuşarak sağlayabilirsiniz, elbette çarpıcı olduğunuz sürece.



İletişiminizi Koparmayın


Bir iletişim modeli ve reklam stratejisi belirledikten sonra, bu modelin devamlılığı kalıcılığını etkileyecektir. Reklam sizi rekabette yenilikte, çağa uygunlukta, yeni mecralarda var etmelidir. Güçlü oluşturulmuş çatı fikirlerin zamanla ayakta kalması için bu yeniliğe ihtiyacı vardır. İletişiminizi sürdürmeniz önemlidir çünkü ancak, seslendiğiniz kadar var olabilirsiniz.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page