top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSerdar çetinkaya

Televizyon.

Prodüksiyon & Post Prodüksiyon


Çekimlerin fiili olarak hayata geçtiği en önemli kısım prodüksiyon olarak adlandırılır. Saha çekimlerinin gerçekleştirilmesi, detayların yönetmen eşliğinde kaydının alınmasının, seslendirmenin, ses ve müzik bestelenmesi gibi bileşenlerin hazırlanması prodüksiyon aşamasının içeriğini oluşturuyor.

Bir sonraki aşama olan postprodüksiyon aşamasında ise,prodüksiyon sürecinde elde edilen; görüntü, ses gibi malzemelerin özel donanım,yazılımlar kullanarak profesyonel kişilerce planlanan haline getirilmesidir.

İhtiyacı Doğru Belirleyin


Her markanın kendine has ihtiyaçları vardır. Neyin geliştirilmek istendiği, sorun saptama ve etkili bir çözüm bulma aşaması için gereklidir. Satışlarını artırmak isteyen bir markanın ihtiyaçları, bilinirliğini artırmak isteyen bir markadan farklı olacaktır. Yeni hayata geçirilen bir iş fikriyle, yıllardır sektörde varolan bir marka da farklı ihtiyaçlara sahiptir. Bu ihtiyacı belirlemek ne şekilde harekete geçileceğini planlarken ihtiyacın doğru belirlenmiş olması gerekmektedir.


Hedefinizi ve Kitlenizi Seçin


Dijital platformda yer alacak bir proje ile geleneksel medyada yer alacak bir proje farklı kişilerce görünüm kazanabilmektedir. Bu ihtiyaçları belirlerken, demografik özellikler, kişisel zevkler, eğilimler, ihtiyaçları gibi farklı değişkenler çıkıyor. Hedef kitlenin doğru belirlenmesi onlara ne şekilde ulaşabileceğinizin de yolunu belirleyeceği gibi, hedefinizin kitleyle uyum içinde ilerlemesini sağlayacaktır.


Farkınızı Ortaya Koyun

Seçenekler dünyasında yaşayan kişileri etkilemek için, markanızın sahip olduğu özellikleri etkileyici bir şekilde sunmanız gerekir. Rakipleriniz ve diğer reklamlar, programlar arasında kaybolmamak için fark yaratmak gerekmektedir. JackTrout’un dediği gibi “Farklılaş ya da öl” Başka markaların kopyası olmak markanızı başarısızlığa götürecektir.


Profesyonel Bir Ekip Bulun


İhtiyaçlarınızı doğru anlayıp, gerekli hareketi alabilecek bir ekiple çalıştığınızda etkili sonucu elde edebileceksiniz. Çalışacağınız ekibin daha önceki referansları, ileri ve vizyonu sizin için hazırladıkları işleri de etkileyecektir. İhtiyaçlarınızı anlayacak, bunlara yönelik çalışmalar üretecek yetkin bir ekiple çalışmak markanız için doğru seçim olacaktır. Bunun en risksiz yolu alanında uzman kişilerle çalışmaktan geçiyor. Günceli takip eden, sizi anlayan bir ekiple çalşırsanız deneme tahtası olmak yerine en kısa yoldan iyi bir çalışmaya ulaşabilirsiniz. Planlamadan, sonuca vardırmaya kadar tüm süreçlerde titizlikle çalışacak bir ekiple çalışmak, hedefinizi tanımlamanız ve ulaşmanız için en önemli etken olacaktır.



8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kampanya.

Modelleme.

Reklam.

bottom of page